Östran/Nyheternas bloggar
I huvudet på Ahonen

Blogg

Tillbaka till bloggen

Bara tomhet kvar…

Allting har en början och allting har ett slut och ibland måste man ställas inför mörkret innan ljuset tar vid. När mörkret faller får drömmarna ta vid men just nu är det tomheten som tagit tag i mitt liv. Tomheten fyller min själ och jag känner mig sviken, besviken och…alldeles förbannat tom och sniken.

Jag funderade först på att strunta i det här inlägget för vem vill läsa om ett uttåg från ett mästerskap som för de bästa lagen pågår ytterligare några veckor. Och vem vill läsa om hur laget egentligen borde komponerats och vem vill läsa om en förbundskapten som – precis som Tre Kronors Per Mårts – höjts till skyarna efter matcher mot blåbärsnationer men som stått förbryllad och handlingsförlamad när motståndet varit allt annat än det förväntade.

Efter kvällens match finns det inga känslor kvar utan bara en tomhet som uppstår när den man älskar sviker en och värdigheten och självkänslan får sig en törn. Tomheten som uppstår kan bara ersättas av ilska och besvikelse för på något sätt måste känslorna få utlopp för den frustration man känner efter en match som pendlade mellan ljus och mörker.

Kanske låter det dystert, överdrivet och en aning bisarrt men att förlora en fotbollsmatch är att dö en smula…

Markku Ahonen

Fotbollsnörd och åsiktsmaskin beskriver mig på ett enkelt sätt där jag tycker och tänker till om allt från fotboll till det politiska klimatet i Sverige. Min tanke här är att såväl roa som oroa mina läsare genom att blogga om allt som rör sig ”I huvudet på Ahonen” vilket ni kommer märka är en hel del. Sport och politik hör självklart ihop och därför kommer min blogg att domineras av dessa två livsviktiga ämnen. Vill ni så kan ni även följa mig på TWITTER och ni får gärna mejla mig på markku.ahonen@bodabruk.se.


Senast bloggat